Објавено на Остави коментар

Како најлесно да го откачиш својот шеф, ако ти досаѓа за 1 Мај?!

Како најлесно да го откачиш својот шеф, ако ти досаѓа за 1 Мај?!

Едноставно е, треба да поставиш граници, за да имаш мир. Ако сè уште не се чувствуваш удобно кога одбиваш нечие барање, веднаш нарачај ја и прочитај ја оваа книга од Недра Гловер Таваб, една од најпопуларните експертки и психолози. Таа има нешто помалку од 2 милиони следбеници на Инстаграм. Со оваа книга ќе научиш кога треба да кажеш „не” и да поставиш „здрави граници“, а притоа да не го навредиш или повредиш соговорникот, односно оној што бара услуга од тебе. Мораме да ги усогласиме работата и приватниот живот, да излеземе на крај со токсичните луѓе и да уживаме во квалитетните односи со партнерот, пријателите и семејството.

Честит 1 мај, вредни луѓе!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *