Услови на користење

Опис на начинот на испорака

Со извршената нарачка ќе добиете имејл со што се потврдува примената нарачка. Од тој момент започнуваме со подготовка на пратката за испраќање. Подготвениот пакет го испраќаме следниот работен ден.  Испораката ја врши Карго експрес од Битола.

При извршувањето на нарачката имате три начини за испорака:

1. До база

Испораката до база чини 70 денари. Испораката е до Карго експрес во градот каде што е извршена нарачката. Секоја пратка си има посебен баркод и адресница. На адресницата се наведени вашата адреса и телефонски број, што Карго централата ги употребува за да може да ве информира за пристигнатата пратка. Карго централата има обврска да ве контактира на вашиот телефонски број наведен на адресницата. Во Скопје ја доставуваат вработени во нашата компанија и не се користат услугите на Карго експрес. Рокот на испорака е 2 до 3 работни дена.

2. До адреса

Испораката до адреса чини 100 денари. Секоја пратка си има посебен баркод и адресница. На адресницата се наведени вашата адреса и телефонски број, што Карго централата ги употребува за да може да ве информира за пристигнатата пратка и за да се договори со купувачот за времето и местото на доставување на пратката. Карго централата има обврска да ве контактира на вашиот телефонски број наведен на адресницата. Во Скопје ја доставуваат вработени во нашата компанија и не се користат услугите на Карго експрес. Рокот на испорака е 2 до 3 работни дена.

2. Бесплатна достава

Бесплатната достава автоматски се генерира при секоја нарачка над 1000 денари. Рокот на испорака е од 1 до 2 работни дена.

Начин на плаќање

Постојат три начини на плаќање. Со картичка, уплатница во банка и со откупнина (плаќање во готово)

  1. Картичка

Плаќањето се врши со платежна картичка. Нарачката можете да ја извршите со која било картичка Visa, Mastercard… Нарачката ја испраќаме веднаш откако ќе ја евидентираме нарачката.

2. Уплатница во банка

Доколку го одберете овој начин на плаќање, откако ќе ја извршите нарачката, ви стигнува автоматски имејл во кој се објаснува процесот и на која сметка, колку пари треба да се префрлат. Средствата можете да ги уплатите во која било банка или пошта во рок од три дена. Доколку не ги префрлите средствата во рок од три дена, резервираната нарачка ја бришеме.

3. Плаќање во готово при доставата (откупнина)

Важно е при овој начин на плаќање да имате приближно точна сума во моментот на доставување на пратката, за да се избегнат проблеми со кусур. Исто така, многу е важно да знаете дека Карго експрес наплаќа провизија од 50 денари за ракувањето со откупнината. Овој трошок е на купувачот.

Достава надвор од територијата на Македонија

ДХЛ Брза достава

Доставата со ДХЛ Брза пошта чини 1800 денари и пристигнува за два работни дена.

Приватност на податоците

Личните податоци што ги внесувате се употребуваат за извршување на нарачката. Сите податоци се заштитени и не се јавно достапни.

Податоците што ги внесувате за платежната картичка се кодирани, безбедни и заштитени и се процесираат преку системот за електронска трговија на Халкбанка.

Рекламација

Доколку некоја од книгите е оштетена или има некој физички недостаток, можете да нè контактирате на info@batapress.mk.