Новости

 • Акција во „Стокомак“! Сликовници што ќе ги заспијат вашите деца

  Акција во „Стокомак“! Сликовници што ќе ги заспијат вашите деца

  Вашето дете не сака да заспие? Сликовниците што ќе ги заспијат вашите дечиња за 10 минути од денес во продажба во сите маркети на „Стокомак“ по неверојатна цена од само 199 денари! Оваа цена важи само за време на акцијата. Децата се неуморни во нивната авантура и во нивните игри и нормално е да не…

 • ОБЈАВЕНА КНИГАТА „КОЈ Е ГЛАВЕН ДЕНЕС“ ОД НАТАША КОНЦ ЛОРЕНЦУТИ

  ОБЈАВЕНА КНИГАТА „КОЈ Е ГЛАВЕН ДЕНЕС“ ОД НАТАША КОНЦ ЛОРЕНЦУТИ

  Во издание на „Бата прес“ излезе од печат книгата за деца и млади „Кој e денес главен“ од словенечката писателка Наташа Конц Лоренцути. Книгата на македонски ја преведе универзитетската професорка Лидија Аризанковска, а илустрациите се на познатата словенечка илустраторка Тања Комадина. Објавувањето на ова дело е подржано од Европската Унија  и Министерството за култура,  во…

 • Базар на книги во „Веро центар“

  Базар на книги во „Веро центар“

  Осми март е ден ЗА НЕА – за вашата мајка, сестра, баба, другарка, пријателка, колешка, сосетка, соработничка… ЗА НЕА, која заслужува да ја храни својата духовна сила. ЗА НЕА, која заслужува да има слободно време за себе, за читање. ЗА НЕА, која заслужува подарок КНИГА! Од денес до недела, нашите издавачи се на Осмомартовски книжевен…

 • Бараме PHP програмер за имплементација на виртуелен ПОС од Халкбанка

  Бараме PHP програмер за имплементација на виртуелен ПОС од Халкбанка

  Бараме PHP програмер за имплементација на виртуелен ПОС од Халкбанка Поради промените кои „Халкбанка“ ги направи во нивниот виртуелен ПОС за трансакции, на нашата веб страница, новата верзија бара промени во кодот и ќе биде потребно повторно поврзување на нашата веб страница со банката. Тие очекуваат прво да се тестира во пробна околина, а потоа…