Распродадена

Во времето на љубовта

199.00 ден

Распродадена

Категорија: Автор:

Опис

Љубов – кој би можел да ги пресмета нејзините промени, да ја измери нејзината сила, да ѝ ги открие маските што ги носи, или да ги предвиди нејзините спојувања и разделби?
Сит Аин е богата, угледна и убава жена. Средовечната вдовица живее во раскошна палата со голем двор, седи со својот препознатлив чадор и со нејзината мачка. Таа е силна и активна жена, мајка на своето соседство, постојано се движи, ги штити и им помага на соседите, сиромашните, беспомошните… За разлика од неа, нејзиниот син Езат е многу поинаков, емотивен и несигурен на свој начин. Уште од мали нозе е заљубен во сиромашката убавица Бадрија, љубов што не наидува на одобрување кај мајката и добротворка Сит Аин. Но, за среќа или несреќа, во Бадрија е заљубен и Хамдун, најдобриот пријател на Езат.
Ова е приказна со неочекувани пресврти и крај во средината на дваесеттиот век во Египет, за амбицијата, богатството, за политиката и над сѐ за љубовта во разни форми.

Коментари

Нема коментари

Бидете првиот што ќе коментира“Во времето на љубовта”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *