Чудесната госпоѓица

430 ден

Опис

Алистер Карсингтон навистина не сака како порано, тол-
ку да ги обожува жените. За да им избега на своите најлоши
навики, си замина далеку од цивилизацијата: во Дарбишир,
и тоа во зима!
Се надеваше дека таму со еден потег ќе заврши две
нешта: дека ќе им побегне на сите свои пороци и дека ќе му
се оддолжи на пријателот што му го спаси животот во бит-
ката кај Ватерло. Но, и покрај овие чесни намери, Алистер
се најде лице во лице со госпоѓица Мирабел Олдриџ, нео-
бичната повозрасна девојка што е своеглава и истовремено
досетлива како него. Но и совршено неодолива.
Мирабел Олдриџ веќе има полни раце работа, внима-
вајќи нејзиниот генијален и неверојатно ексцентричен тат-
ко да не падне во неволја.
Најмалку што ѝ треба е исклучително привлечен, прете-
рано чувствителен и премногу умен благородник што ќе ја
потсети дека и таа има срце – а и тело за кое тој забележу-
ва дека е толку неугледно облечено што дури чувствува
граѓанска должност да го соблече.
Може ли да биде полошо? И зошто, она што е сосема
погрешно речиси секогаш е толку чудесно?
„Восхитувачка книга од самиот почеток до крајот.“
‒ Афер де кор
„Волшебна историска романса.“
‒ Мидвест бук ривју
„Чудесната госпоѓица е духовита, шарматна и многу
романтична книга. Исклучително интересна. Чејс е
навистина една од најдуховитите писателки.“
‒ Ол абоут романс

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Чудесната госпоѓица”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *