Црвеното топче на Мине

300 ден

Опис

Едно сончево, пролетно утро, Мине си играше со своето
топче во дворот. Црвеното гумено топче го фрлаше
сè повисоко и го фаќаше пред да падне на земја.
Кога нејзината мајка ја викна Мине за да ѝ помогне со
алиштата, Мине истрча кон неа пред топчето да падне во
гнездото. Така започна авантурата на црвеното топче на
Мине… Со него си играа верверичките, страчките сакаа
да го земат, а мачката се обиде да го фати. Што се случи
со топчето на Мине?

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Црвеното топче на Мине”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *