Цила

400.00 ден

Опис

Романот се темели на дневникот на прабабата на авторката и на нејзиниот љубовник, се преплетува со нејзината тажна животна и љубовна приказна и со судбината на четири поколенија, како и со поновата историја на Израел и Палестина. Јудит Кацир, која и самата, како наратор се појавува во романот, го напишала романот на својот живот, не само затоа што тоа е нејзиното најдолго и најкомплексно дело досега, туку и затоа што тоа е нејзин единствен панорамски поглед што го опфаќа неверојатниот живот на Цила и драматичните настани во овој регион.

Коментари

Нема коментари

Бидете првиот што ќе коментира“Цила”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *