Розата што убива

430 ден

Опис

Психолошкиот трилер на М. Дели, Розата што убива е совршено компонирана криминалистичка и љубовна сторија. Како и во другите многубројни романи чиј автор се појавува со псевдонимот М. Дели, своите главни ликови, двете убави сестри, ги лиши од секое добро на овој свет. Остануваат сами, незгрижени и без заштита.
Махолт не е борбена. Таа е колеблива, површна и тешко дека би успеала ако не се потпира на својата сестра Гема. Додека бараат работа, судбината ги води во стариот замок на аристократската фамилија де Кампарен. Тука се вртат многу членови на фамилијата, гости и послуга. Извонредната романтична и крими приказна, со многу чувство ги опишува ликовите, и многумина од нив имаат по некоја црта што се чини сомнителна, таинствена или посебна.
Љубовта на прв поглед, сјајот и цветните градини на замокот, близината на прекрасниот Кан, јужното приморје на Франција и Корзика, не можат да ја скријат опасноста од злосторството што демне од сите страни.
М. Дели е псевдоним на таинствените автори – сестрата и братот Жана Мари и Фредерик Петижан.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Розата што убива”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *