Речи НЕ без чувство на вина

430 ден

Опис

ПРЕСТАНИ ДА ИМ УГОДУВАШ НА ДРУГИТЕ!
Научи како да поставиш граници
и како слободно да кажеш НЕ – без чувство на вина!
Зарем не ти досади тоа што луѓето те искористуваат? Дали си
уморен/на од колегите, пријателите, па дури и роднините што си
земаат за право да го користат твоето време и очекуваат да им
бидеш достапен кога ѝ да им затреба нешто? Ако е така, тогаш ова е
вистинска книга за тебе – Речи НЕ без чувство на вина!
Во оваа книга ќе откриеш:
• Како и самиот автор ги пребродил навиките да им угодува на другите луѓе.
• Список на најчести причини кога велиме ДА,
а знаеме дека треба да кажеме НЕ.
• Десет едноставни стратегии како на фин начин да го одбиеме барањето.
• Зошто зборот НЕ, не нè прави лоша личност (напротив!).
• Најдобар начин да развиеш навика за да воспоставиш лични и
професионални граници.
• Како да знаеш дали си личност што им угодува на другите.
Плус бонус поглавје:
• Како да речеш НЕ на посебни групи луѓе како што се брачни другари,
деца и пријатели (о да, можеш и нив да им речеш НЕ!)
Не дозволувај луѓето да те земат здраво за готово, преземи контрола над
својот живот така што ќе речеш НЕ без чувство на вина!

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Речи НЕ без чувство на вина”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *