Резби во времето

300 ден

Опис

/Драган Попоски – Стојнин е роден на 29 март 1940 година, во Вевчани, син на Ристо и Стојанка, Виорот на Втората светска војна трагичен е за неговата фамилија. Работи како лекар, а подоцна како советник за медицина и фармација. Песните кои ги имате пред себе се напишани во еден – за нашите човечки мерила – неверојатен временски опсег од 60 години, од најраните песни создадени во 1956тата. се до најскорешните запишани во 2016тата. Еден цел човечки живот! Така, тие можат слободно да се набљудуваат како археологија ан една душа, или ако повеќе сакате, како археологија на бититето, битие кое што се пројавува, односно говори, како што вели Хадегер, со поезија. Ова е поезија која сака да запамети, а Драган Попоски – Стојнин во таа смисла е летописец на своето битие, на неговите неминовни резонанви произлезени од сооченоста со егзистенциата, неговите потреси, вознезесени и мечти.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Резби во времето”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *