Распродадена

Петнаесет турски приказни

170.00 ден

Распродадена

Опис

Прекрасни раскази препорачливи за најмладите читатели. Книгата е збогатена со илустрации. Сказните се многу важен културен извор поради фактот дека народите во нив го проткајуваат својот начин на живот, погледот на светот и вредностите. Изворот на мисловниот тек на сказната е личноста на човекот формирана од неговиот морал и афинитети. Со такво раскажување, што се храни со мисли и чувства, се создава со естетика. Светски познатите автори – Шекспир, Гете, Оскар Вајлд, па и турскиот писател Јашар Кемал, сите ги засновале своите дела врз овој национален усет за естетика; посегнале по универзалните емотивни области на човекот преку раскажувачката акумулација потхранета од продуктивната изразна моќ на народот.

Коментари

Нема коментари

Бидете првиот што ќе коментира“Петнаесет турски приказни”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *