Пансионот Мирамар

(1 коментар од читатели)

199.00 ден

Опис

Гостите во пансионот Мирамар во градот Александрија, се натпреваруваат кој ќе го освои вниманието на младата служителка Зехра. Таа е преубава селанка што го напушти семејството со цел да го избегне договорениот брак со старец. Таа е во фокусот на конфликтите и љубомората помеѓу гостите во Мирамар, каде што во екот на египетската револуција престојуваат новинари, трговци, високи државни службеници, радикали, либерали, аристократи… Станува јасно дека необразованата девојка со многу силна волја − Зехра, е единствената меѓу нив што точно знае што сака. Како што ситуацијата се движи кон насилство и трагедија, низата на настани се прераскажани од перспективата на четворицата различни гости. Како во филмот „Рашомон“ од Акира Куросава, нобеловецот Нагиб Махфуз, ткае нијансиран портрет на сложеноста на пост револуционерниот живот, во доцните шеесетти години во Египет.

 

1 коментар за Пансионот Мирамар

  1. Anonymous (store manager)

Add a review

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *