Ново Каиро

299 ден

Категорија Автор:

Опис

Дејствието е во триесеттите години во Каиро, во период кога владеат големи социјални и економски нееднаквости. Исто така, тоа е период на промени, кога универзитетите се отвориле за жените и нови-те идеологии увезени од Европа што предизвикува-ат дебати меѓу младите. Махџуб е енергичен и горд студент што се одлучил да ги крие сиромаштијата и недостатокот на принципи од неговите другари… идеалисти. Штом ќе види дека нема работа за оние без врски, во очај прифаќа да учествува во однапред смислена измама. Но, она што го започна како мала стратегија за преживување, ќе стане многу поголема работа за двајцата, и за Махџуб и за неговата партнерка во скандалот, подеднакво очајната млада жена Ихсан. Како што се пробиваат во раскошното и ви-соко општество на Каиро, нивната несигурна игра почнува да се открива и станува јасно дека за договорот со ѓаволот, Махџуб ќе треба да плати висока цена.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Ново Каиро”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *