Мачката на поетот

300 ден

Категорија Автор:

Опис

Расказите во зборникот со наслов „Мачката на поетот“, имаат многуслојна структура што излегува од рамките на вообичаено разбирање за овој вид книжевно дело. Во оваа комплексна книжевна структура, што се простира меѓу Берлин, Истанбул, Анкара и Дијарбекир, Бинјазар продира до длабоките сенки на различни видови емоции и чувствителност која што не може да се опише на едноставен начин.
Преку авторски дискурс на Аднан Бинјазар (2005), читателот се движи и ги допира границите и меѓусебните влијанија на болката, тагата, љубовта. Некои од расказите во ова дело се истргнат лелек од неподносливите постапки на човекот, а некои се фолклорна лирика.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Мачката на поетот”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *