Распродадена

Македонистика и славистика

500.00 ден

Распродадена

Опис

Книгата содржи 39 труда од областа на македонистиката и славистиката кои се групирани во 4 целини: македонистика, македонистиката во странство, македонскиот јазик во споредба со другите словенски јазици и славистика. Најголемиот дел од трудовите се објавени порано во реномирани домашни и странски списанија или во зборници од научни конференции, симпозиуми и конгреси одржувани во нашата земја или во странство (Русија, Полска, Чешка, Германија, Австрија, САД, Хрватска, Словенија, Србија, Бугарија, Црна Гора, Украина, Јужна Кореја и др.).

Дополнителни информации

Димензии

B5

ИСБН

978-608-253-099-4

Корица

мека

Година на издавање

2019

Коментари

Нема коментари

Бидете првиот што ќе коментира“Македонистика и славистика”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *