Распродадена

Кратко задоцнување

150.00 ден

Распродадена

Опис

По нарачка на ерменските комити белгијанецот Чарлс, кој со својата сопруга Ана, неколку години живее и работи во Истанбул, во екот на бунтот на младотурците се обидел да направи атентат на султанот Абдулхамид II. Месје Чарлс и ветува на својата жена дека ова ќе биде негова последна мисија, и дека после тоа ќе можат да водат смирен и безгрижен живот. Како што Чарлс го подготвува атентатот турските разузнавачи ја дознаваат неговата намера…

„…За читателите што сакаат да дознаат нешто повеќе за овој значаен период пред крајот на Отоманската Империја, отколку преку историска книга, „Кратко задоцнување“, сторијата на овој познат и современ турски романсиер е извонредна прилика…“

Коментари

Нема коментари

Бидете првиот што ќе коментира“Кратко задоцнување”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *