Звуците на бананите

(1 коментар од читатели)

400.00 ден

Опис

„Во август месец ќе ја однесев на плантажа на банани. Ќе ги слушаше звуците на бананите. Кога ќе помислам само колку ќе се израдуваше, колку ќе се восхитуваше…” Еџе Темелкуран ја раскажува својата приказна од место кое ги запленува срцата. Од Блискиот Исток! За да ги поврати назад нашите приказни кои ни ги одзедоа и ни ги вратија само остатоците… Нашата љубов, болка, достоинство… Сега отворете си ги срцата кои сте ги затвориле при пљачкосувањата. Бидејќи ова е твоја приказна. И ти си од Блискиот Исток!

1 коментар за Звуците на бананите

  1. Anonymous (store manager)

Add a review

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *