Ереб

450 ден

Категорија Автор:

Опис

ЕРЕБ е игра. Таа те набљудува, разговара со тебе,
те наградува, те проверува, ти се заканува…

Ник е опседнат со Ереб, компјутерската игра што во неговото училиште се пренесува од рака на рака. Правилата се многу строги: секој има само една можност да одигра. Притоа мора да биде сам и за Ереб не смее да зборува со никој. Кој ќе ги прекрши овие правила или нема да ги исполни задачите, отпаѓа од игра и повеќе не може да почне пак. Најнеобичниот дел е што задачите на Ереб, мора да се исполнат не во виртуелниот, туку во вистинскиот свет.
Кој е всушност Ереб и што бара од играчот? Може ли Erebos, Богот на подземјето да убива? Дали мртвиот автор преку играта што ја измислил имал намера да убие за одмазда?

ЦЕЛТА НА ЕРЕБ Е ДА УБИВА!

„Трилер на годината“ ‒ Die Zeit

„Волшебен роман за млади за опасностите што ги крие виртуелниот свет“ ‒ Brigitte Magazine

„Исто како што играта ги опседнала главните ликови на овој роман, така и нас оваа книга нѐ маѓепса и не ја испуштавме од рака додека загатката не беше разрешена“


Рецензии:

https://batapress.mk/2020/03/01/%d1%84%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%b5%d0%bd-%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d1%80-%d0%b2%d0%be-%d0%ba%d0%be%d1%98-%d1%81%d0%b5-%d0%bc%d0%b5%d1%88%d0%b0%d0%b0%d1%82-%d1%84%d0%b0/

https://batapress.mk/2020/02/26/1769/

 


Нарачај е-книга


Буктрејлер:

 

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Ереб”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *