Единственото сеќавање на Флора Бенкс

350 ден

Категорија Автор:

Опис

„Ја гледам раката. Не неа пишува: ФЛОРА. Биди храбра.“
Десет години имав кога се промени сè..
Осум години ми важи пасошот.
Шест луѓе ме бараат на студот.
Четири години имав кога ја запознав најдобрата другарка.
Едно сеќавање е сè што имам.

возбудлива, непредвидлива, уникатна,
трогателна, охрабрувачка…

Книга што нема да ја заборавите никогаш!

Флора Бенкс има седумнаесет години и има амнезија. Сè
што ѝ се случува, многу брзо го заборава. Постојано се оби-
дува да се сети на минатото. Живее сега и тука. Но, една
вечер ќе го бакне Дрејк и ќе се промени сè. Се сеќава на тој
бакнеж. Тоа е првото сеќавање што успеа да го зачува од
својата десетта година. Но, Дрејк отиде на Северниот пол,
на Арктикот. Ќе успее ли да го пронајде? Ќе ѝ помогне ли
тој да си го врати памтењето? Ќе успее ли љубовта да ја по-
беди амнезијата? Не ѝ преостанува ништо друго освен да се
обиде. Мора да го пронајде, без оглед на сè! Мора да биде
похрабра и порешителна! Ѝ преостанува само надежта!
Но на кого да верува на ова патување? На Дрејк, на најдо-
брата другарка, на родителите или…

Во рацете држите книга во која е раскажана несекојднев-
на љубовна и животна приказна. Приказна која мотивира на
упорна борба, а возбудливиот начин на кој е напишана, не го
остава читателот ниту за миг. Го држи вниманието до самиот
крај, кој не можете да го предвидите.

„Приказна што создава лесна атмосфера… волшебна… книга што
брзо се чита и во која е спакуван силен емотивен набој.“
Гардијан

 

Е-книга

 

РЕЦЕНЗИИ:


Нова Македонија

“Единственото сеќавање на Флора Бенкс“ во издание на „Бата прес“

Макпрес

Марили

https://batapress.mk/2021/01/12/%d1%80%d0%b5%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b7%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d0%bc%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b5/

https://batapress.mk/2020/12/27/%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d1%98%d0%b0-%d1%81%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bc-%d0%b2%d0%be/

https://batapress.mk/2021/04/27/%d1%80%d0%b5%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b7%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d1%85%d0%b0%d1%98%d0%bb%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b7/

https://batapress.mk/2020/09/21/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%84%d0%bb%d0%be%d1%80%d0%b0-%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%81%d0%b2%d0%b5%d0%b6/

 

https://batapress.mk/2021/05/20/%d0%bc%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%be%d1%82-%d0%b5-%d0%be%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d1%88%d1%82%d0%be-%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5/


 

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Единственото сеќавање на Флора Бенкс”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *