Египетскиот убиец

430 ден

Опис

Адвокат станува „борец“ и е испратен во мисија што минува низ Каиро, Судан, Париз и Авганистан.

Пред многу години, Фахредин беше надежен млад адвокат што се бореше со корупцијата во неговиот сиромашен кварт во Каиро. Сепак, неуспехот во неговиот живот го присили да се исели од државата и го стави на чуден животен пат што ќе го однесе до тренинг камповите во Авганистан.
Но, дали неговиот син Омар, кој навистина многу му значеше, би можел да го извлече од оваа ситуација?

„Омар го праша Фахредин: Зошто се однесува како да е одговорен за целиот свет? Но Фахреден ништо не одговори. Тој се обидуваше да ѝ се спротивстави на неправдата. Веруваше дека тој е тој што треба да воспостави правда. Дали тоа беше ароганција или тој само беше наивен? Зарем требаше да го остави светот таков каков што беше, со сите тие расипани луѓе во него, и да се повлече? Едноставно да се повлече и да се грижи за својата тетка, својот син, старите луѓе во населбата и тие две деца што бараа помош од него? Но, сега, тој се прашуваше дали воопшто успеа да постигне нешто или цел живот бркаше сеништа. Тој со години патуваше во потрага по својата мета и токму затоа не успеа да види ниту една од работите што вредеа да се видат по пат.“

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Египетскиот убиец”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *