Распродадена

Големата љубов на Дон Жуан и малата балканска војна

300.00 ден

Распродадена

Опис

„…Низ приказната ја следиме судбината на Јан Брукнер низ три временски периоди – пред, за време и после војната. Од првиот миг ме освои главниот јунак, иако имаше мигови кога сакав да го растресам поради неговата пасивност и попустливост. Можеби ми се допадна поради она чувство дека жените го бирале него, а не тој нив и поради нагласената нежност кон љубовниците. Иако во прв план е Јан, писателот со исто внимание ги опишува и другите ликови, така што многу нешта дознаваме за нив и ги доживуваме како луѓе од крв и месо. Ова е една книга која кога ќе ја дофатиш не ја испушташ од раце и притоа во себе негодуваш, некогаш и на глас што не успеваш уште побрзо да ја прочиташ…“

Коментари

Нема коментари

Бидете првиот што ќе коментира“Големата љубов на Дон Жуан и малата балканска војна”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *