Бескорисен

250 ден

Опис

Сè што ќе прочиташ во целост е фикција. Поврзаноста
со реалноста може да е само заради присуството на чудни
случајности во нашите животи. Исто така, слободно можам
да кажам дека со истата случајност бев под влијание на некои
филмови, романи и текстови на песни. „Животот е пат“ на
Зинго Косовиќ, „Методи за осмислување на времето“ на
Сабрина Алби, книгите „Бог е природа“ на Марвел Џозети,
филмовите „Да се биде ништо“ и „Оние кои се откинале од
историјата“ на Кени Бис и албумот на групата Ironic Melodies
„A Lost Man on Earth“ се првите што ми паѓаат на памет…
Оставам на вас да ги наведете другите…

Еџе Ердогуш е родена 1982 година во Бурса.
Таа почнала да се интересира за театарот и
пишувањето во текот на средното училиште, а
дипломирала на Катедрата за драмски уметности
на Факултетот за уметности при Универзитетот
Јенитепе, а магистрирала компаративна
книжевност. Одреден период глумела и
работела како асистент за режија во театарот
Ортаојункулар. Нејзини најпознати романи се
„Бескорисен“ и „Прирачник за самоуништување“.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Бескорисен”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *