Распродадена

Бела Луна

250.00 ден

Распродадена

Опис

Убавината на романот Бела Луна е во слободата на доживувањето и толкувањето, големиот простор на чистилештето меѓу небото и земјата во кое секој го пронаоѓа своето решение и начин на патување. Авторот на читателот му оставил простор за размислување и определување, за осуда или разбирање. Ретко сме подготвени да се судриме со себе и да минеме низ семе, та животот не камшикува за да не се успиеме. Лесно е да се осудиш и себе и другите да се одмаздуваш во темнината, ама делата всушност кажуваат: кои сме ние. А делото на авторот е болен процес, како што е Бела Луна постојана промена и понижување, кои ни помагаат да ја разбереме божјата природа, искрата Божја, која не прави живи некаде во длабочината на срцето. Овој прекрасен роман е преведен на четири јазици (Грчки, Албански, Англиски и Македонски).

Коментари

Нема коментари

Бидете првиот што ќе коментира“Бела Луна”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *