Арамии и кучиња

299 ден

Опис

Во тие четири години таа не му излегуваше од мислите. Целото време додека таа растеше, тој во мислите имаше нејасна слика. Дали некогаш судбината ќе го доведе на местото на кое со неа ќе ги размени чувствата, во чија што прегратка ќе доживее бескрајна среќа, а предавството ќе стане бледо, непријатно сеќавање. Ќе се служи со сите можни итрини Ударот ќе биде
жесток, како неговото долготрајното трпение зад ѕидовите. Им стигна оној што ќе нурка под водата како риба, ќе лета во воздухот како орел, ќе се качува по ѕидовите како глушец и низ вратата ќе се движи брзо како куршум.


Нагиб Махфуз е роден на 11 декември 1911 година во Каиро, а умрел на
30 август 2006 година. Тој е египетски филозоф, романсиер и драмски
писател. Во 1988 година тој стана првиот и засега единствен добитник на
Нобеловата награда за литература од арапскиот свет.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “Арамии и кучиња”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *