Објавено на

Конкурс за промоција на македонски писатели во странство

books in black wooden book shelf

Драги писател(к)и, почнуваме соработка со други издавачки куќи од регионот за промовирање на македонски писатали. Доколку имате објавено книга и сакате да ја промовирате надвор од Макеоднија, ве охрабруваме да се пријавите на конкурсот подолу. Треба да знаете дека не е важно во која издавачка куќа е објавена вашата книга, туку дали вие ги поседувате авторските права за преведување на други јазици и се согласувате да бидете промовирани на меѓународна мрежа што сè уште е во подготовка. На оваа мрежа ќе бидат присутни многу професионалци од светот на издаваштвото од секаде во светот. Се работи за проект што е во подготовка и за кој е многу рано да се откриваат детали.Така што, доколку сакате вашиот ракопис да патува низ светот ве молиме пополнете ги полињата подолу: