Објавено на

Денови на детската имагинација

Од 31.03 до 11.04 во сите книжарници на Literatura.mk како дел од кампањата „Денови на детската имагинација” сите наши детски книги се на 20% попуст.

Како што информираат од книжарниците Литература.мк:

„Читањето е извор на задоволство, извор на имагинација, фантазија и креативност, знаење и информации. Добивањето индивидуални читатели треба да биде главна цел на образованието на децата. Но, покрај образованието, сите ние треба навистина многу да работиме со нив за да се стекнат со навика за читање и љубов кон книгите, како и за да ја развиеме нивната имагинација и креативност уште од најрана возраст. За да ви помогнеме во овој процес, ги започнуваме првите „Денови на детската имагинација” во сите наши книжарници, кои ќе траат од денес до 11 април и каде што ќе можат да се купат најразлични изданија за деца на македонски и англиски јазик, како и бројни едукативни играчки и други производи за развивање на детската фантазија.“

Летокот со дел од производите кои се дел од оваа акција можете да го погледнете во продолжение: http://bit.ly/denovinadetskataimaginacija

Сите наши книги на 20% попуст:

 1. Ереб
 2. Единственото сеќавање на Флора Бенкс
 3. Хотел со големо Л
 4. Пирати од леденото море
 5. Слаткарницата на кривогледиот Џим
 6. Волшебницата од долниот кат
 7. Вон жариштето
 8. Крадецот на луридиум
 9. Тајниот портал
 10. Агентот на орбулаторот
 11. Бела како снег
 12. Црна како абонос
 13. Го видовте ли моето шарено глувче
 14. Различно, но исто
 15. Ежот и костенот
 16. Духот на капинката и жолтоклунчето
 17. Саботна бура
 18. Младата кираз