Објавено на

Преубава рецензија за „Еден ден во декември“ на Ана Ѓурова

#рецензии

Ова е толку емотивна, длабока,но пред се толку реална приказна за љубовта, но и за пријателството и за довербата во него. Што може еден момент,еден поглед,една средба да ни направат во животот?Хаос,губење на пријателство,губење на надеж и верба во љубовта и во животот.Некогаш ќе изгубиме едно,а некогаш ќе ги изгубиме сите тие значајни нешта за нас.Толку романтична,толку топла,толку моќна, љубовна приказна која ќе допре до душата,до срцето на секој читател.На моменти ќе се поистоветувате со ликовите, кои се толку реално опишани што ќе се соживеете со нив.Совршен виор на емоции во кој ќе бидете апсолутно вовлечени.Пријатно ќе ве изненади и топло ќе ве воодушеви.Нема да ве остави рамнодушни и ќе ве држи до самиот крај.Оваа возбудлива и неизвесна приказна ви ја препорачувам.

Приказната е за двајца млади кои со еден случаен поглед остануваат врежани во своите срца.Нивната случајна и необична љубов ќе опстои тајно 10год. десет божиќни вечери ќе поминат за на крај да бидат конечно заедно.Лори е млада девојка која еден ден во декември,случајно низ прозорецот на автобусот ќе здогледа еден дечко.Во тој магичен момент ќе им се сретнат погледите,срцата ќе им се растреперат,но тогаш автобусот ќе тргне.Лори не може да го заборави и цела година се обидува да го пронајде,но не успева.Срцето и останува скршено и таа решава да го заборави и да продолжи.Но судбината ги вплеткува своите прсти и им ги испреплетува нивните патишта,како што не можат ни да замислат.Нејзината цимерка и пријателка Сара ја запознава со својот нов дечко.Во моментот Лори доживува шок, неверување,тоа е тој,нејзиниот мистериозен дечко кој го бара цела година,но го пронајде нејзината пријателка.И тука почнува хаосот и немирот во нивните срца.Лори одлучува да молчи и да продолжи понатаму,но срцето и тагува и со секој негов поглед и се крши.Настапуваат тешки моменти,тешки одлуки кои не се толку лесни и едноставни.Што понатаму се случува,како преживува нивната љубов 10 мачни години и како ќе успеат да бидат заедно,прочитајте сами.Верувајте крајот ќе ве воодушеви и ќе ги остави трага.

Незаборавна љубовна приказна која ќе ве трогне и ќе ве замисли.Што мислите дали вие би можеле 10год. да преживеете и да ја чекате својата љубов,која настапила со еден поглед?Можеби ќе успеете,а можеби не.Не знаеме што носиме и што ќе одлучи нашето срце.Бидејќи иако изгледа лесно, љубовта е тешка и болна,на моменти срцепарателна.Ја чувствуваме во секој атом од нашето битие,во секоја клетка од телото,во крвта во нашите вени.На моменти е толку болна што здивот ви се откинува и мислите дека пукнатините на срцето не ќе можете да ги излечите.Срцето боли,кине,пука,но сепак продолжува да чука.Таква е љубовта, болна и со жестока страст,како некој октопод се шири по вашето тело,а неговите пипала ги вплеткува околу вас,додека срцето молскавично ви чука во вашите гради.Затоа ако ја имате љубовта покрај вас,чувајте ја и негувајте ја,бидејќи не знаеме што носи следниот момент во животот.