Објавено на

ОТВОРЕНИ КНИГИ, ОТВОРЕНИ УМОВИ!

Саемот на книгата во Скопје, поради ситуацијата со Корона вирусот за првпат ќе се одржи на отворено под шатори. Под сите запазени протоколи, ве очекуваме на нашиот штанд кој што е веднаш на влезот од саемската манифестација. Се надеваме на успешен саем, а за тоа ќе бидат неопходни нашите верни читатели и љубителите на книгата. Секоја година, некако се навикнавме да носиме по еден екслузивен автор од странство. Оваа година таа можност за жал е ограничена. Но, затоа во сабота, 14:00 ќе одржиме промоција на ништо помалку екслузивната македонска авторка Билјана Мартиновска и нејзината книга што со молскавична брзина ги освои македонските читатели, „Куќата со жолта фасада“.

Во прилог саемскиот каталог.