Објавено на

Книгата „Неверство“ од Дејан Трајкоски на бугарски јазик

Наскоро во издание на реномираната издавачка куќа „Парадокс“ од Бугарија ќе биде објавена книгата „Неверство“ од Дејан Трајкоски. Книгата од македонски на бугарски ја преведе професорот Божидар Манов. Божидар Манов е легендарен бугарски филмски критичар и преведувач на книгите од Лидија Димковска, Гоце Смилевски и Декан на Факултетот за филмска драматургија при Националната академија за драмски и филмски уметности во Софија.

Изјавуваме голема благодарност до професорот Манов кој ја иницираше идејата книгата „Неверство“ да се објави на бугарски јазик, а исто така сме неизмрено благодарни и на главниот уредник Милен Милев и целиот тим на издавачката куќа „Парадокс“. Преводот на делото е поддржан од Министерство за Култура.

Бугарија е шестата земја во која ги продадовме правата за „Неверство“. Претходно книгата се објави во САД, Србија, Ерменија, Албанија и наскоро го очекуваме изданието во Египет на арапски јазик.