Објавено на Остави коментар

Објавена книгата „Мечтите на хирургот“ од Ѓорѓе Зафироски

„Мечтите на хирургот“ од Ѓорѓе Зафироски, во издание на издавачката куќа „Бата прес“, содржи 213 страници со 33 поглавја и 35 слики. Тоа е петта негова книга во низа во едицијата за медицинска литература. Во книгата е опишан животниот пат на авторот.

Во книгата ќе најдете пораки и препораки како преку раните симптоми на болестите да дојдете до оздравување. За да постигне успех во животот преку мечтите, макотрпната работа, амбициите и вечниот нагон кон патувањата за стекнување нови сознанија допрел до врвот на достигнувањата во сопствената струка. Авторот е универзитетски професор по ортопедска хирургија, онкологија и трауматологија. Работел во медицинскиот центар во Гостивар и на Ортопедската клиника во Скопје, а по пензионирањето активно работи во приватни болници.

– Патот по кој тргнал биле писмото, науката и светлината. Во книгата ќе откриете тајни како болестите ви ја кршат душата, но благодарејќи на вербата и надежта со љубов може да се оживее сѐ во нас, па дури да се оживеат вековите, нашите предци во сеќавањата и да се запишат како трајни спомени. Практичното искуство на авторот може да ви биде од непроценлива вредност. Тоа е интересно четиво за еден скромен човек, врвен стручњак во македонската медицина, познат и признаен во светот.

Рецензентите топло ви ја препорачуваат книгата „Мечтите на хирургот“ – се вели во предговорот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *