Пребарај

Книги што се во пребараниот термин

Јусуф и Менофис

Јусуф и Менофис

5 драми во еден том напишани од еден од највлијателните писатели на 21 иот век..

400MKD

Вљубениот облак

Вљубениот облак

...Девојката Ајше со врвовите на прстите му испрати еден бакнеж на облакот. Кога бакнежот на девојка..

150MKD

Зелени јаболка

Зелени јаболка

Назим Хикмет е еден од најпознатите турски писатели. Неговите книги се преведени на повеќе од педесе..

400MKD

Зошто се самоуби Бенерџи?

Зошто се самоуби Бенерџи?

едно општество во секој период можат да се јават многу нови поети, но многу ретко се јавуваат поети ..

400MKD

ЛЕЖИ ВО КАЛЕТО НА БУРСА

ЛЕЖИ ВО КАЛЕТО НА БУРСА

едно општество во секој период можат да се јават мно- гу нови поети, но многу ретко се јавуваат поет..

400MKD

НАЦИОНАЛНООСЛОБОДИТЕЛНА БОРБА

НАЦИОНАЛНООСЛОБОДИТЕЛНА БОРБА

Во едно општество во секој период можат да се јават многу нови поети, но многу ретко се јавуваат пое..

400MKD

ПОСЛЕДНИ ПЕСНИ

ПОСЛЕДНИ ПЕСНИ

Македонско - Турско издание - во препев на Д-р Марија Леонтиќ. Препорачливо за студентите по ту..

250MKD

ПРИКАЗНИ, РАСКАЗИ, ХРОНИКИ, АНЕГДОТИ

ПРИКАЗНИ, РАСКАЗИ, ХРОНИКИ, АНЕГДОТИ

Назим Хикмет е роден во Солун на 20 ноември 1901 година, а умрел во Москва на 3 јуни 1963 година. Во..

400MKD

Ферхад и Ширин

Ферхад и Ширин

Драмското дело „Ферхад и Ширин“ е обработка на познатата, стара турска приказна за несреќната љубов ..

200MKD

Покажува 1 до 9 од 9 (1 Страни)