• Тиранијата на моментот

Фасцинанта и оригинална книга што и денес, откако измина повеќе од една деценија од нејзиното прво објавување на норвешки и на англиски јазик, претставува научно четиво и бестселер за сите сегашни и идни контроверзи на информатичката ера, која, според авторот Ериксен, сеуште е на самиот нејзин почеток. Норвешкиот професор низ богатство од примери ни го илустрира совремието, со еден енциклопедиски и мултимедијален пристап, со блага иронија и носталгија зборува за „старите добри времиња“ кои во сите сфери се случувале само пред дваесетина години и ги допира суштинските теми за интернетот, индустријализацијата, светските конфликти, глобализацијата, дигитализацијата, комуникационите автопати. Читкиот и питок, несекојдневен јазик на кој е напишана оваа книга секако ќе бидат предизвик за македонскиот читател, особено за студентите на универзитетите и сите оние што на социолошки, антрополошки и на философски начин размислуваат за цивилизациските дилеми...

 • 9786084654384
 • 140x200
 • Бата прес
 • 280
 • 2013
  - See more at: http://knigadodoma.mk/mk-MK/Book/Details/1#sthash.w2NqtGc1.dpuf

  (Издавачот) „... Забавна и значајна книга, популарна наука во најдобра смисла на зборот – лесна за читање, првокативна и информативна“ (Svenska Dagbladet, Stockholm)

  „...Јас сум шармиран и предизвикан од ова дело кое го задржува здивот. Темата е важна, и Томас Хиланд Ериксен содржи стил и лесно пишување“ (Todd Gitlin, New York University)

  Книгата е преведена на 25 јазици.

  - See more at: http://knigadodoma.mk/mk-MK/Book/Details/1#sthash.w2NqtGc1.dpuf

  Напиши коментар

  Note: HTML is not translated!
      Лошо           Одлично

  Тиранијата на моментот

  • Шифра на книгата: мек
  • Достапност: Распродадено
  • 199MKD


  Автор: Томас Хиланд Ериксен