Бувот со црвени крилја

 • Бувот со црвени крилја
Еден малечок був многу сакаше да лета. Но наместо да бидат црвени и силни, неговите крилја беа бели и слаби. Бувот постојано седеше на неговата гранка и го чекаше денот кога ќе може да полета. Посакуваше да има барем едно другарче за да си игра. Можеби другарчето ќе му помогнеше да полета. Една ветровита ноќ, слушна како некој се качува по дрвото и тогаш неговата желба се исполни: тоа беше едно малечко глувче што сакаше да му биде другарче и да му помогне да полета.
Оваа книга им помага на децата да развијат:
• Љубов кон животните
• Соработка
• Помагање
• Нови пријателства - See more at: http://knigadodoma.mk/mk-MK/Book/Details/20#sthash.XZMHtqfi.dpuf

Напиши коментар

Note: HTML is not translated!
    Лошо           Одлично
 • Автор: Назим Хикмет
 • Шифра на книгата: Product 17
 • Поени за награда: 700
 • Достапност: На залиха
 • 200MKD


Поврзани производи

Малиот змеј и оризовата каша

Малиот змеј и оризовата каша

Што ќе се случи доколку едно утро се разбудите и ви здодеало да ги правите истите работи секој де..

200MKD

Турски приказни за животните

Турски приказни за животните

Прекрасни раскази препорачливи за најмладите читатели. Книгата е збогатена со илyстрации. Приказните..

150MKD

Петнаесет турски приказни

Петнаесет турски приказни

Сказните се многу важен културен извор поради фактот дека народите во нив го проткајуваат својот ..

170MKD

Црвеното јаболко

Црвеното јаболко

Ова е приказна за другарството и единственото црвено јаболко        ..

200MKD

Жолтите џуџиња

Жолтите џуџиња

  Едно дете е пред голем предизвик да ја спаси целата планета...     Илустрирана слик..

200MKD

Жолтите џуџиња (Електронска книга)

Жолтите џуџиња (Електронска книга)

  Едно дете е пред голем предизвик да ја спаси целата планета...     Илустрирана слик..

200MKD

Малиот змеј и оризовата каша (Електронска книга)

Малиот змеј и оризовата каша (Електронска книга)

Што ќе се случи доколку едно утро се разбудите и ви здодеало да ги правите истите работи секој де..

200MKD

Петнаесет турски приказни (Електронска книга)

Петнаесет турски приказни (Електронска книга)

Сказните се многу важен културен извор поради фактот дека народите во нив го проткајуваат својот ..

170MKD

Турски приказни за животните (Електронска книга)

Турски приказни за животните (Електронска книга)

Прекрасни раскази препорачливи за најмладите читатели. Книгата е збогатена со илyстрации. Приказните..

150MKD

Црвеното јаболко (Електронска книга)

Црвеното јаболко (Електронска книга)

Ова е приказна за другарството и единственото црвено јаболко        ..

200MKD

Автор: Феридун Орал