• Малиот змеј и оризовата каша
Што ќе се случи доколку едно утро се разбудите и ви здодеало да ги правите истите работи секој ден? На малиот змеј му здодеа секој ден да јаде оризова каша и сакаше да проба нешто ново. Ама, на вечерата повторно имаше оризова каша... Приказната е за малиот змеј кој што не може да ја замени оризовата каша во неговиот живот, но затоа ќе го смени животот запознавајќи нови другарчиња....

Оваа книга им помага на децата да развијат:
• Чувства
• Имагинација
• Самодоверба
• Пријателство
• Споделување
и да ги разберат:
• Разликите
• Светот на животните 


 • 978-608-4654-98-8
 • A4
 • Бата прес
 • 40
 • 2016


 • Напиши коментар

  Note: HTML is not translated!
      Лошо           Одлично

  Малиот змеј и оризовата каша

  • Шифра на книгата: тврд
  • Достапност: Распродадено
  • 200MKD

  • Цена во поени: 100

  Поврзани производи

  Бувот со црвени крилја

  Бувот со црвени крилја

  Еден малечок був многу сакаше да лета. Но наместо да бидат црвени и силни, неговите крилја беа бели ..

  200MKD

  Црвеното јаболко

  Црвеното јаболко

  Ова е приказна за другарството и единственото црвено јаболко        ..

  200MKD

  Духот на капинката и жолтоклунчето

  Духот на капинката и жолтоклунчето

  Една птичка со жолт клун ќе остане сама во шумата за време на зимата. Таа не успеала да се пресели н..

  200MKD

  Ежот и костенот

  Ежот и костенот

  Еден убав сончев ден додека малото еже спиеше под едно дрво во шумата, врз него случајно падна косте..

  200MKD

  Зимава нема да студи

  Зимава нема да студи

  Малото глувче сакало да се стопли!Едно студено зимско утро, малото  глувче се разбуди трес..

  250MKD

  Различно но исто

  Различно но исто

  Едно женско јаре беше различно од другите. Предните нозе му беа повредени и не можеше да трча со дру..

  250MKD

  Го видовте ли моето шарено глувче?

  Го видовте ли моето шарено глувче?

  Малечкото маченце Зејтин, со крзно како памук и со црни дамки, заспа во куќата на бабата и дедото, с..

  250MKD