• Различно но исто

Едно женско јаре беше различно од другите. Предните нозе му беа повредени и не можеше да трча со другите кози низ полето и многу беше тажно поради тоа. Но козарот се сети како може да ѝ помогне на малата коза. Ќе успее ли козарот да ѝ помогне на козичката да трча со другите кози и да биде среќна? 

Оваа книга им помага на децата да развијат: • Пријателство • Соработка • Помагање • Трудољубивост • Споделување   

И да ги разберат:  • Светот на животните • Разликите -

Нарачки со картичка: http://knigadodoma.mk/mk-MK/Book/Details/4457#sthash.L7VRcXR8.dpuf

Напиши коментар

Note: HTML is not translated!
    Лошо           Одлично

Различно но исто

  • Шифра на книгата: тврд
  • Поени за награда: 100
  • Достапност: На залиха
  • 250MKD

  • Цена во поени: 250

Поврзани производи

Малиот змеј и оризовата каша

Малиот змеј и оризовата каша

Што ќе се случи доколку едно утро се разбудите и ви здодеало да ги правите истите работи секој де..

200MKD

Бувот со црвени крилја

Бувот со црвени крилја

Еден малечок був многу сакаше да лета. Но наместо да бидат црвени и силни, неговите крилја беа бели ..

200MKD

Црвеното јаболко

Црвеното јаболко

Ова е приказна за другарството и единственото црвено јаболко        ..

200MKD

Духот на капинката и жолтоклунчето

Духот на капинката и жолтоклунчето

Една птичка со жолт клун ќе остане сама во шумата за време на зимата. Таа не успеала да се пресели н..

200MKD

Ежот и костенот

Ежот и костенот

Еден убав сончев ден додека малото еже спиеше под едно дрво во шумата, врз него случајно падна косте..

200MKD

Зимава нема да студи

Зимава нема да студи

Малото глувче сакало да се стопли!Едно студено зимско утро, малото  глувче се разбуди трес..

250MKD

Новогодишно пакетче

Новогодишно пакетче

Одбери три сликовници и направете Новогодишно пакетче за вашите најмили...

500MKD

Го видовте ли моето шарено глувче?

Го видовте ли моето шарено глувче?

Малечкото маченце Зејтин, со крзно како памук и со црни дамки, заспа во куќата на бабата и дедото, с..

250MKD

Автор: Феридун Орал