• Ежот и костенот

Еден убав сончев ден додека малото еже спиеше под едно дрво во шумата, врз него случајно падна костенот и се заплеткаа. Ќе успеат ли да се отплеткаат со помош на пријателите во шумата?

Оваа книга им помага на децата да развијат:
• Пријателство
• Трпеливост
• Помагање
• Креативност
И да го разберат:
• Светот на животните

 • 9786082530345
 • 220х205
 • Бата прес
 • 32
 • 2017

 • Напиши коментар

  Note: HTML is not translated!
      Лошо           Одлично

  Ежот и костенот

  • Шифра на книгата: тврд
  • Поени за награда: 100
  • Достапност: На залиха
  • 200MKD

  • Цена во поени: 150

  Поврзани производи

  Малиот змеј и оризовата каша

  Малиот змеј и оризовата каша

  Што ќе се случи доколку едно утро се разбудите и ви здодеало да ги правите истите работи секој де..

  200MKD

  Бувот со црвени крилја

  Бувот со црвени крилја

  Еден малечок був многу сакаше да лета. Но наместо да бидат црвени и силни, неговите крилја беа бели ..

  200MKD

  Црвеното јаболко

  Црвеното јаболко

  Ова е приказна за другарството и единственото црвено јаболко        ..

  200MKD

  Духот на капинката и жолтоклунчето

  Духот на капинката и жолтоклунчето

  Една птичка со жолт клун ќе остане сама во шумата за време на зимата. Таа не успеала да се пресели н..

  200MKD

  Зимава нема да студи

  Зимава нема да студи

  Малото глувче сакало да се стопли!Едно студено зимско утро, малото  глувче се разбуди трес..

  250MKD

  Различно но исто

  Различно но исто

  Едно женско јаре беше различно од другите. Предните нозе му беа повредени и не можеше да трча со дру..

  250MKD

  Го видовте ли моето шарено глувче?

  Го видовте ли моето шарено глувче?

  Малечкото маченце Зејтин, со крзно како памук и со црни дамки, заспа во куќата на бабата и дедото, с..

  250MKD

  Автор: Феридун Орал