• Македонистички студии за Егејот

Дијалектите во егејскиот дел на Македонија, што се наоѓа во државните рамки на Грција, се дел од дијалектите на македонскиот јазик на крајниот словенски југ на целиот појас од Родопите и реката Места, на исток, па до планината Грамос, на запад. Со распарчувањето на Македонија по судбоносните Балкански војни во 1912 и во 1913 година, пресечени неприродно од македонското јазично ткиво, а подоцна и со низа насилни демографски промени, говорите во егејскиот дел на Македонија продолжија да егзистираат.  • 978-608-4654-44-5
 • 25
 • Бата прес
 • 180
 • 2015

 • Напиши коментар

  Note: HTML is not translated!
      Лошо           Одлично

  Македонистички студии за Егејот

  • Шифра на книгата: мек
  • Достапност: На залиха
  • 300MKD

  • Цена во поени: 100

  Поврзани производи

  Автори и дела V

  Автори и дела V

   Д-Р ВАСИЛ ДРВОШАНОВ е лингвист, критичар и поет. Роден е на 13 јули 1951 година во с..

  300MKD