• Семе

Д-р Васил Дрвошанов (13.7.1951, Моноспитово – Струмичко) е поет, критичар и лингвист.

Добитник е на Наградата „13 Ноември“ (1993), на Плакета од Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ (2003) и на Наградата „Гоце Делчев“ (2015)

Напиши коментар

Note: HTML is not translated!
    Лошо           Одлично

Семе

  • Шифра на книгата: тврд
  • Достапност: Распродадено
  • 250MKD

  • Цена во поени: 50