• Тајниот портал

ВИЛИЈАМ ВЕНТОН, МОМЧЕТО СО ГЕНИЈАЛЕН ТАЛЕНТ ЗА ОДГАТНУВАЊЕ ШИФРИ, СЕ СООЧУВА СО НОВА ЗАКАНА Откако почнува да трпи таинствени напади поради кои ја губи контролата над сопственото тело и способност за разбивање на кодови, Вилијам се загрижува дека неволјите му ги предизвикува интелигентниот метал луридиум. По- стои само едно место каде што може да побара решение за својот проблем: Институтот за постхумно истражување. Но на Институтот веќе ништо не е како порано... Неговата стара соба сега изгледа како затворска ќелија, а движењето по Институтот строго се контролира. Менто- рите на Вилијам не сакаат да му кажат што се случува, иако е очигледно дека сите од некого – или од нешто – многу се плашат. Тогаш ја дознава грозната вест дека крадецот на луридиум, злосторникот Абрахам Тали, побегнал од својот криогенски затвор во подрумот на Институтот. Потрагата по него Вилијам го води на Хималаите, во подземен храм опкружен со планински врвови и длабоки пештери што ја чуваат тајната на настанокот на луридиумот. Вилијам повторно ќе се изложи на голема опасност во обидот, заедно со дедо му, да го запре злобниот Абрахам и неговата помошничка Корнелија, кои имаат намера да го ослободат луридиумот и да ги изложат луѓето на неговото погубно дејство... Тајниот портал е втора книга од серијата за возбудливите авантури на младиот Вилијам Вентон. Веднаш по објаву- вањето книгата стана книжевен феномен и досега е обја- вена во 37 земји, а наскоро се очекува и холивудски филм. „Овој норвешки серијал може да стане новиот Хари Потер“ ВГ - See more at: http://knigadodoma.mk/mk-MK/Book/Details/12726#sthash.EX8k29dQ.dpuf

Напиши коментар

Note: HTML is not translated!
    Лошо           Одлично

Тајниот портал

  • Шифра на книгата: мек
  • Достапност: На залиха
  • 350MKD


Поврзани производи

Крадецот на луридиум

Крадецот на луридиум

Дванаесетгодишниот Вилијам Вентон, не е како неговите врсници. Toj има чудесна моќ за откривање на ш..

350MKD

Вселенски ангели

Вселенски ангели

Паул е чувствителен младич со уметничка душа. Откако неговата девојка ќе го откачи, тој ќе полуди. Б..

350MKD

Агентот на орбулаторот

Агентот на орбулаторот

АВАНТУРАТА ПРОДОЛЖУВА! Кога Биг Бен, во Лондон, одеднаш престана да чука, Вилијам знаеше дека се по..

350MKD