• Бувот со црвени крилја
Еден малечок був многу сакаше да лета. Но наместо да бидат црвени и силни, неговите крилја беа бели и слаби. Бувот постојано седеше на неговата гранка и го чекаше денот кога ќе може да полета. Посакуваше да има барем едно другарче за да си игра. Можеби другарчето ќе му помогнеше да полета. Една ветровита ноќ, слушна како некој се качува по дрвото и тогаш неговата желба се исполни: тоа беше едно малечко глувче што сакаше да му биде другарче и да му помогне да полета.
Оваа книга им помага на децата да развијат:
• Љубов кон животните
• Соработка
• Помагање
• Нови пријателства - See more at: http://knigadodoma.mk/mk-MK/Book/Details/20#sthash.XZMHtqfi.dpuf

Напиши коментар

Note: HTML is not translated!
    Лошо           Одлично

Бувот со црвени крилја

  • Автор: Назим Хикмет
  • Шифра на книгата: тврд
  • Поени за награда: 50
  • Достапност: 1000
  • 200MKD

  • Цена во поени: 200

Поврзани производи

Малиот змеј и оризовата каша

Малиот змеј и оризовата каша

Што ќе се случи доколку едно утро се разбудите и ви здодеало да ги правите истите работи секој де..

200MKD

Турски приказни за животните

Турски приказни за животните

Прекрасни раскази препорачливи за најмладите читатели. Книгата е збогатена со илyстрации. Приказните..

150MKD

Петнаесет турски приказни

Петнаесет турски приказни

Сказните се многу важен културен извор поради фактот дека народите во нив го проткајуваат својот ..

170MKD

Црвеното јаболко

Црвеното јаболко

Ова е приказна за другарството и единственото црвено јаболко        ..

200MKD

Жолтите џуџиња

Жолтите џуџиња

  Едно дете е пред голем предизвик да ја спаси целата планета...     Илустрирана слик..

200MKD

Автор: Феридун Орал