• Малиот змеј и оризовата каша
Што ќе се случи доколку едно утро се разбудите и ви здодеало да ги правите истите работи секој ден? На малиот змеј му здодеа секој ден да јаде оризова каша и сакаше да проба нешто ново. Ама, на вечерата повторно имаше оризова каша... Приказната е за малиот змеј кој што не може да ја замени оризовата каша во неговиот живот, но затоа ќе го смени животот запознавајќи нови другарчиња....
Оваа книга им помага на децата да развијат:
• Чувства
• Имагинација
• Самодоверба
• Пријателство
• Споделување
и да ги разберат:
• Разликите
• Светот на животните -
Нарачки со картичка: http://knigadodoma.mk/mk-MK/Book/Details/22#sthash.nzvH7XBE.dpuf

Напиши коментар

Note: HTML is not translated!
    Лошо           Одлично

Малиот змеј и оризовата каша

  • Шифра на книгата: тврд
  • Поени за награда: 100
  • Достапност: 1000
  • 200MKD

  • Цена во поени: 200

Поврзани производи

Турски приказни за животните

Турски приказни за животните

Прекрасни раскази препорачливи за најмладите читатели. Книгата е збогатена со илyстрации. Приказните..

150MKD

Петнаесет турски приказни

Петнаесет турски приказни

Сказните се многу важен културен извор поради фактот дека народите во нив го проткајуваат својот ..

170MKD

Бувот со црвени крилја

Бувот со црвени крилја

Еден малечок був многу сакаше да лета. Но наместо да бидат црвени и силни, неговите крилја беа бели ..

200MKD

Црвеното јаболко

Црвеното јаболко

Ова е приказна за другарството и единственото црвено јаболко        ..

200MKD

Жолтите џуџиња

Жолтите џуџиња

  Едно дете е пред голем предизвик да ја спаси целата планета...     Илустрирана слик..

200MKD

Зимава нема да студи

Зимава нема да студи

Малото глувче сакало да се стопли!Едно студено зимско утро, малото  глувче се разбуди трес..

250MKD

Различно но исто

Различно но исто

Едно женско јаре беше различно од другите. Предните нозе му беа повредени и не можеше да трча со дру..

250MKD

Автор: Феридун Орал