• Јусуф и Менофис
5 драми во еден том напишани од еден од највлијателните писатели на 21 иот век

Напиши коментар

Note: HTML is not translated!
    Лошо           Одлично

Јусуф и Менофис

  • Автор: Назим Хикмет
  • Шифра на книгата: Мек
  • Поени за награда: 300
  • Достапност: 9
  • 400MKD

  • Цена во поени: 50

Поврзани производи

Приказни, раскази, хроники, анегдоти

Приказни, раскази, хроники, анегдоти

Назим Хикмет е роден во Солун на 20 ноември 1901 година, а умрел во Москва на 3 јуни 1963 година. Во..

400MKD

Национално-ослободителната борба

Национално-ослободителната борба

Во едно општество во секој период можат да се јават многу нови поети, но многу ретко се јавуваат пое..

400MKD

Зошто се самоуби Бенерџи?

Зошто се самоуби Бенерџи?

едно општество во секој период можат да се јават многу нови поети, но многу ретко се јавуваат поети ..

400MKD

Зелени јаболка

Зелени јаболка

Назим Хикмет е еден од најпознатите турски писатели. Неговите книги се преведени на повеќе од педесе..

400MKD

Ферхад и Ширин

Ферхад и Ширин

Драмското дело „Ферхад и Ширин“ е обработка на познатата, стара турска приказна за несреќната љубов ..

200MKD

Лежи во калето на Бурса

Лежи во калето на Бурса

 Едно општество во секој период можат да се јават мно-гу нови поети, но многу ретко се јавуваат..

400MKD

Последни песни

Последни песни

Македонско - Турско издание - во препев на Д-р Марија Леонтиќ. Препорачливо за студентите по ту..

250MKD