• Во заседите на Медуза

 Првата книга од серијата за тимот од со­ништата е приказната Во заседите на Медуза, во која четворицата млади авантуристи, Џем, Гизем, Ајше и Мерт, според мапата, трагајќи по изгубеното богатство, се наоѓаат себе во Подземниот музеј, некогашен резервоар за вода изграден од царот Јустинијан.

Во овој историски богат Музеј, тие се среќаваат со голем број на митски ликови, скулптури кои оживуваат, свет полн со магија и фантазија.

Подземниот свет е исто така полн и со љубомора, омраза и бркотница. Четворицата млади авантуристи ќе успеат да донесат мир во овој свет, но тоа секако не е лесно...


 • 978-608-4654-60-5
 • 130x195
 • Бата прес
 • 112
 • 2014

 • Напиши коментар

  Note: HTML is not translated!
      Лошо           Одлично

  Во заседите на Медуза

  • Шифра на книгата: мек
  • Достапност: достапен за продажба
  • 160MKD

  • Цена во поени: 50

  Поврзани производи

  Турски приказни за животните

  Турски приказни за животните

  Прекрасни раскази препорачливи за најмладите читатели. Книгата е збогатена со илyстрации. Приказните..

  150MKD

  Петнаесет турски приказни

  Петнаесет турски приказни

  Сказните се многу важен културен извор поради фактот дека народите во нив го проткајуваат својот ..

  170MKD

  Жолтите џуџиња

  Жолтите џуџиња

    Едно дете е пред голем предизвик да ја спаси целата планета...     Илустрирана слик..

  200MKD