• Жолтите џуџиња

  Едно дете е пред голем предизвик да ја спаси целата планета...     Илустрирана сликовница по приказната на Јустејн Гордер. Гордер е познат светски автор на детски книги. Неговото пишување ги буди детските фантазии и ги поттикнува децата да размислуваат.     Жолтите џуџиња е дел од новата библиотека за деца на Бата прес - Палавковци.     Книгата е издадена во соработка со најголемата норвешка издавачка куќа Aschehoug.     За родители и деца „Lesehesten“ (Книгољубецот), eдицијата на книги на норвешката издавачка куќа Aschehoug е добар пријател на детето што го води по патот кон светот на книгите. Тие се лесни за читање, добри, забавни и возбудливи книги, што ќе ги поттикнат децата да станат желни и среќни читатели.     „Lesehesten“ се погодни за децата што ги научиле големите и малите букви. Книгите содржат многубројни илустрации, кратки реченици и едноставен текст. - See more at: http://knigadodoma.mk/mk-MK/Book/Details/4#sthash.DHoz7Pdz.dpuf

 • 978-608-4654-58-2
 • 143x205
 • Бата прес
 • 58
 • 2015
 • - See more at: http://knigadodoma.mk/mk-MK/Book/Details/4#sthash.DHoz7Pdz.dpuf

  Напиши коментар

  Note: HTML is not translated!
      Лошо           Одлично

  Жолтите џуџиња

  • Шифра на книгата: мек
  • Поени за награда: 150
  • Достапност: 10
  • 200MKD

  • Цена во поени: 200

  Поврзани производи

  Малиот змеј и оризовата каша

  Малиот змеј и оризовата каша

  Што ќе се случи доколку едно утро се разбудите и ви здодеало да ги правите истите работи секој де..

  200MKD

  Бувот со црвени крилја

  Бувот со црвени крилја

  Еден малечок був многу сакаше да лета. Но наместо да бидат црвени и силни, неговите крилја беа бели ..

  200MKD

  Црвеното јаболко

  Црвеното јаболко

  Ова е приказна за другарството и единственото црвено јаболко        ..

  200MKD

  Автор: Јустејн Гордер