• Петнаесет турски приказни

Сказните се многу важен културен извор поради фактот дека народите во нив го проткајуваат својот начин на живот, погледот на светот и вредностите. Изворот на мисловниот тек на сказната е личноста на човекот формирана од неговиот морал и афинитети. Со такво раскажување, што се храни со мисли и чувства, се создава со естетика. Светски познатите автори - Шекспир, Гете, Оскар Вајлд, па и турскиот писател Јашар Кемал, сите ги засновале своите дела врз овој национален усет за естетика; посегнале по универзалните емотивни области на човекот преку раскажувачката акумулација потхранета од продуктивната изразна моќ на народот. - See more at: http://knigadodoma.mk/mk-MK/Book/Details/7#sthash.mB31Acbf.dpuf

Напиши коментар

Note: HTML is not translated!
    Лошо           Одлично

Петнаесет турски приказни

  • Шифра на книгата: мек
  • Поени за награда: 100
  • Достапност: На залиха
  • 170MKD

  • Цена во поени: 170

Поврзани производи

Турски приказни за животните

Турски приказни за животните

Прекрасни раскази препорачливи за најмладите читатели. Книгата е збогатена со илyстрации. Приказните..

150MKD

Црвеното јаболко

Црвеното јаболко

Ова е приказна за другарството и единственото црвено јаболко        ..

200MKD

Жолтите џуџиња

Жолтите џуџиња

  Едно дете е пред голем предизвик да ја спаси целата планета...     Илустрирана слик..

200MKD

Во заседите на Медуза

Во заседите на Медуза

 Првата книга од серијата за тимот од со­ништата е приказната Во заседите на Мед..

160MKD

Вљубениот облак

Вљубениот облак

„...Девојката Ајше со врвовите на прстите му испрати еден бакнеж на облакот. Кога бакнежот на девојк..

150MKD

Автор: Петнаесет турски приказни