• Зубук

Иако првпат објавен уште во 1961 година, романот-хроника и жестока политичка сатира „Зубук“ на турски јазик и во превод на многу други јазици доживува нови и нови изданија. Описите на настаните и личностите од местото „на крајот на светот“ што го покрива „мртовечка прашина“ ги отвораат видиците и панорамите кон големиот град, кон главниот град... Зборуваат како човечката глупост, наивност, завист, алчност и кариеризам се вонвременски и надвор од просторот. Од оваа книга поука за политичко дејствување, политичка маркетинг кампања и стратегија би можеле да извлечат и најсовремените политички партии од најразвиените парламентарни демократии и водечките PR тимови. Значи „зубукштината“  сепак е одлика и на нашето време и неа ја има насекаде, па и кај нас. Затоа сме сигурни дека и на македонски јазик ова капитално дело на големиот Азиз Несин ќе го пронајде патот до читателите... 

 • 9786084654483
 • 130х195
 • Бата прес
 • 350
 • 2014


 • Напиши коментар

  Note: HTML is not translated!
      Лошо           Одлично

  Зубук

  • Шифра на книгата: мек
  • Поени за награда: 150
  • Достапност: 100
  • 290MKD

  • Цена во поени: 50

  Поврзани производи

  Мртви души

  Мртви души

  „Мртви души“ е феномен кој и после 175 години од првото објавување се појавува во нашата средина. Во..

  500MKD

  Солитерот титаник

  Солитерот титаник

  Дали се сеќавате на едно време кога сѐ беше така едноставно, безгрижно, а поради тоа и убаво? А пото..

  200MKD

  Колера Маало

  Колера Маало

  Колера Маало е иронично име за местото Долапдере, каде што е и Музејот на полскиот поет Адам Мицкиев..

  150MKD