Азис Несин

Азис Несин

Азис Несин (1915-1995) е еден од најсилните и најплодни современи турски писатели што го обележа минатиот 20-век.  Автор е на повеќе од 120 книги, а неговите дела се преведени на повеќе од 30 јазици во светот.


Зубук

Зубук

Иако првпат објавен уште во 1961 година, романот-хроника и жестока политичка сатира „Зубук“ на турск..

290MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)