Андреј Иванов

Андреј Иванов
Aндреј Иванов е руски писател кој живее во Есто-
нија. Роден е 1971 во Талин. Студирал литература
на универзитетот во Талин. Автор е на романот
„Патувањето на Хануман во Лоланд“, за кој ja има
добиено наградата од естонскиот фонд „Капи-
тал на културата“.
За романот „Грст прашина“ како најдобар автор на „голема проза“
ја добива втората награда на конкурсот „Руска премија“. За рома-
нот „Харбински молци“ ја има добиено високата руска книжевна
награда НОС („Нова словесност“).


Харбински молци

Харбински молци

По Октомвриската револуција, 1917 година, Борис Ребров на само 17 години, станува емигрант во Бел..

500MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)