Ѓултен Дајиоглу

Ѓултен Дајиоглу
Ѓултен Дајиоглу е родена во Кутахија во 1935 година. 
До денес има објавено повеќе од седумдесет книги, секоја од нив печатена во многу последователни тиражи. Таа е исто така автор на повеќе од дваесет радио драми и ТВ сценарија. Ѓултен ги истражувала проблемите на децата на турските работници низ светот и образовниот систем во Турција. Има учествувано на многу национални и интернационални конференции за детската литература.

Малечката Кираз

Малечката Кираз

Кираз, е една млада девојка, која не го сакаше начинот на живот што го водеше нејзиното семејство и ..

350MKD

Младата Кираз

Младата Кираз

Во животот на Кираз, која зад себе ги остава разочарувањатаод минатото и со надеж гледа кон иднината..

350MKD

Покажува 1 до 2 од 2 (1 Страни)