Ејнар Мар Гудмундсон

Ејнар Мар Гудмундсон

  Ејнар Мар Гудмундсон е роден 1954 година. Тој е еден од најпреведуваните современи писатели од Исланд. Започнал да објавува поезија во осумдесеттите години на минатиот век, а потоа во периодот од 1982 до 1986 година го издава познатиот роман – трилогија за развојот на урбаната култура во Рејкјавик и со неверојатните ликови од нејзината сегашност („Витезите од спиралните скалила“, „Шумот на крилјата во олуците“ и „Епилогот на дождовните капки“). Според романот „Вселенски ангели“ во 1999 година е снимен истоимениот филм. Ја објавил и трилогијата: „Стапки на небото“, „Соништа на земјата“ и „Безимени патишта“.  Вселенски ангели

Вселенски ангели

Паул е чувствителен младич со уметничка душа. Откако неговата девојка ќе го откачи, тој ќе полуди. Б..

350MKD

Покажува 1 до 1 од 1 (1 Страни)